mandag, marts 01, 2010

KortJazzNyt nr. 9 2010

Den suveræne dokumentar Weightless, der handler om tilblivelsen af Jakob Bros lige så suveræne album Balladeering bliver vist første gang på DR K på torsdag d. 4. marts kl. 21.55. Den bliver desuden vist søndag d. 7. marts kl. 12.30 og 24.00.

Det norske jazzmagasin Jazznytt der i år fylder 50 år, er aktuel med et nyt nummer. Under anmeldelserne er der vildt mange anmeldelser af danske udgivelser. Hans Ulrik, Nikolaj Hess, Rasmus Ehlers, Lotte Anker, Mona Larsen, Svend Asmussen, The Pulse, Jan Kaspersen, Spacelab, Aggerbæk Kvintet, Hot n' Spicy, Cordelia og Jacob Anderskov er at finde blandt de anmeldte plader. Anmeldelserne bærer præg af en stor viden om dansk jazz.
I bladet er der bla. også artikler om trommeslageren Jon Christensen, heavyjazzerne Motorpsycho og Alexander von Schlippenbach. Synes du at bladet er for svært at finde i din lokale kiosk, kan du hente en PDF-version af magasinet på www.jazznytt.no

Copenhagen Jazz Festival på Frederiksberg har som de første meldt lidt ud om, hvad de præsenterer på denne sommers festival. Åbningskoncerten bliver et sandt nostalgitrip med firsernes succesfulde funk big band Blast. Af de andre fyrre koncerter der kan opleves på Frederiksberg er det allerede officielt at man kan høre og se Dianne Reeves, Bill Frisell, Richard Bona, Thomas Blachmans The Pulse og for første gang i Danmark den brasilianske kultbossabasunist Raoul de Souza.

Ingen kommentarer: