onsdag, marts 24, 2010

Peter Rosendal: Pica-Pau (Stunt)

Nordisk Brasil
Peter Rosendal har tidligere lavet 4 trioplader, hvor han på de seneste to har arbejdet sammen med Graig Earle på bas og Janus Templeton på trommer. For snart 3 år siden lavede han den mere eksperimenterende plade Solo og denne gang er det også kun Peter Rosendals navn der står på coveret. Der er også solonumre på pladen, men kun tre. På resten af numrene er der andre med, hvor trioen er den gennemgående. Derudover er der nogle gæstemusikere indover. Rosendal har valgt to sikre kort i form af Hans Ulrik på sax og Jacob Fischer på guitar. En enkelt brasilianer Paulo Moura på klarinet kigger også forbi, hvilket ikke er helt tilfældigt, da Peter Rosendal netop har opholdt sig en del i Brasilien. Inspirationen til musikken på pladen er også hentet i Brasilien. På flere numre er det let at høre inspirationen. Pladen er som i to halvdele.
Den sidste halvdel af pladen er der, hvor inspirationen fra det brasilianske træder tydeligst frem, som på numrene Livia og Flores para as meninas. På pladens første halvdel lan man også godt ane den brasilianske inspiration. Feks. på nummeret Under elmene - et gammelt Peter Rosendal "hit" fra debutpladen Live at Copenhagen Jazzhouse. Her fornemmes det bla. i Templetons trommespil, uden at der går samba, bossa og koklokker i den.
Peter Rosendal kan forlade Norden, men Norden forlader ikke Peter Rosendal.
Peter Rosendal er jazzmusiker der uden lefle for nogen eller noget, har fået et stort publikum. Det sker bla. i kraft at hans kæmpestore melodiske sikkerhed. Det flyder let og levende. Tilføjelsen af gæstemusikerne på Pica-Pau er en god videreudvikling af det trioformat, som Rosendal er en mester i.
Bonusinfo:
Trioen er lige nu på tur i det jyske, med besøg i Skive d. 24, Herning d. 25, Struer d. 26, Århus d. 27. og Ebeltoft d. 28. marts.
Peter Rosendal: www.rosendalearletempleton.com

Ingen kommentarer: