søndag, marts 28, 2010

Meloscope: Through the looking glass (Kopasetic)

Mindfulljazz
13 numre indspillet på en decemberdag i Stockholm. Alt er first takes. 13 øjebliksbilleder. Trommeslageren Peter Danemo er ankermand i kvartetten Meloscope, der tidligere har lavet to album. Sammen med saxofonisterne Cennet Jönsson og Joakim Milder og bassisten Christian Spering har han skabt en unik kvartet, hvor fire musikere mødes og kommunikerer på et dybere plan.
Danemo har skrevet det meste af musikken, men det er i improvisationen at gruppen lever. De er alle fire musikere, der er i stand til, at præge og presse, at spille og splitte og ikke mindst lytte på hinanden. Når man lytter på pladen er der sekvenser, hvor det hele går op i højere enhed af harmoni og balance. For så det næste øjeblik at skifte over i udfordrende musik der aftvinger opmærksomhed.
Meloscope er et meget stærkt bud på, at være spidsen af nordisk improjazz. Det handler om musik der opstår i mødet mellem fire kompromisløse individualister, der godt ved at de bliver endnu stærkere i deres kunstneriske udtryk, jo tættere de er sammen med andre individualister.
Peter Danemo: www.danemo.com

Ingen kommentarer: