mandag, marts 01, 2010

You Had Me At Hello: Meet Ab Baars & Michael Moore (Tonometer Music) 7"single >> You Had Me At Hello: Meet Oliver Lake (Tonometer Music) 7"single

Freejazz på single
To udgivelser på blå vinyl i form af 7" singler er ikke hverdagskost. Men det er et Ålborg-baseret pladeselskab der udgiver jazz inspireret af 60'ernes freejazz heller ikke! Trommeslageren Christian Skjødt er det danske indslag i trioen You had me at Hello, der mødtes på The Banff Centre of Arts i den canadiske del af Rocky Mountains. De to andre medlemmer er franske Alexandra Grimal på temorsax og norske Adrian Myhr på trommer. De tre musikere spiller også sammen i bandet Yuma Yuma.
De to singleplader indeholder musik fra nogle 2007-optagelser. På den ene medvirker hollænderen Ab Baars på klarinet og Michael Moore på klarient og altsax. De er kendte fra bandet ICP Orchestra med Misha Mengelberg og Han Bennink i spidsen. På den anden medvirker altsaxofonisten Oliver Lake.
De i alt fire numre er uforfalsket freejazz i særdeles kort form, det længste nummer varer fem og et halvt minut. Atonal og flydende. Tonal og meditativ. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er freejazz der lugter af den klassiske 60'er freejazz med et strejf af moderne europæisk kompositionsmusik.
Udgivelserne er et forfriskende initiativ. De giver i det hele taget en gammel pladesamler tårer i øjnene i disse downloadtider. Musikken kan dog også downloades. Fedt med en ultrasmal udgivelse på vinyl, der indeholder musik af holdbar karakter for kendere.
My Space: www.myspace.com/ihaveseenthefuture
Tonometer: Tonometermusic.com

Ingen kommentarer: