søndag, februar 13, 2011

Jesper Agesen Trio: Now (Gateway)

Behagelig klassisk Jazz
 Klassisk jazzguitar i trio med tid til ro og fordybelse. Det er den ultrakorte anmeldelse af Jesper Agesen Trio's album Now. Jesper Agesen debuterer i eget navn i en alder af 39 år, efter at have lavet plader med Harbeck/Agesen/Johnsen/Landors og HAVL. Alderen er ikke uden betydning. Det er kun en moden jazzguitarist der vover og kan debutere med en sådant album som Now er.


Guitarister som Tal Farlow, Barney Kessel og Joe Pass spøger i kulissen. Stilen lægger sig op ad et post-Charlie Christian univers, hvor det som regel er jazzstandards der dyrkes. En enkelt standard Old Folks er der også blevet plads til på Agesens album, der ellers byder på selvskrevet materiale. Det fremstår alligevel ultraklassisk og rent i udtrykket.
Carsten Landors på trommer og Graig Earle på bas er sammen med Agesen garanter for en meget behagelig jazzplade, der i roligt tempo giver sig tid til at dyrke detaljerne. Noget der netop er trioens store force. Deres sammenspil og forståelse for hinanden er imponerende. Det er ikke nogen omvæltende jazzplade: Men det gør ikke fornøjelsen mindre, at høre tre jazzmusikere der dyrker den klassiske jazz så elegant og troværdigt.
My Space: myspace.com/jesperagesen

Ingen kommentarer: