søndag, februar 06, 2011

Tone Franck with Nikolaj Bentzon Trio: The good life (Do it Again Records)

Nattens sidste cigaret eller rugkiks
Den norske sangerinde Tone Franck debuterer med albummet The Good Life, hvor hun hylder den amerikanske sangerinde Blosson Dearie, der døde for to år siden.
Det drejer sig om 10 numre, der er taget fra Dearies 50'er/60'er repertoire. Her findes velkendte standards som The shadow of your smile, Once upon a summertime og Someone to watch over me. Mens Tone Franck er et helt nyt bekendtskab forholder det sig ikke på samme måde med trioen, der giver musikalsk opbakning. Nikolaj Bentzon Trio leverer i selvsikker stil den nødvendige musikalske indsats. Kapelmesteren sidder ved pianoet, mens de sidste er svenskerne Daniel Franck på bas og Daniel Fredriksson på trommer. Sidstnævnte har ikke spillet så ofte i Danmark, mens Daniel Franck vel næsten er halvdansker.


Intimitet og nærvær præger balladerne, der fint kan illudere soundtrack til nattens sidste cigaret. Musikken er gammeldags i en grad, hvor man næsten savner røgen. Tiden i dag er nok mere til Nicorette tyggegummi eller en rugkiks. Men derfor må man jo gerne vende tilbage en gang i mellem - jeg undlader dog cigaretten, gider ikke at falde i igen.
Tone Franck synger med sødme og elegance, mens Bentzon Trioen bakker troværdigt og ædelt op. Konkurrencen er på den anden side også hård på kvindernes jazzvokalscene. Så der skal nok mere til end det vi hører på denne plade, hvis Tone Franck skal stikke ud fra mængden. Men håndværket fejler ikke noget, det er helt og aldeles i orden.
Tone Franck: tonefranck.com

Ingen kommentarer: