mandag, februar 28, 2011

Sarah Elgeti Quintet: Into the open (Your Favourite Jazz)

Saxofon sammenspil
 Saxofonisterne Sarah Elgeti og Marianne Markmann Eriksen hører ikke til blandt de mest kendte jazzsaxofonister herhjemme. Skal jeg være helt ærlig, så havde jeg aldrig hørt om dem før jeg fik denne plade i hånden. Deres melodiske og lydhøre samarbejde er med til ændre på det. Samarbejdet er nemlig en af attraktionerne på Sarah Elgeti Quintets debutalbum.
Elgeti tager sig af kompositionerne, sopran- og tenorsax'en samt lidt fløjte mens Markmann Eriksen tager sig af alt- og barytonsax'en. De bakkes op af guitaristen Christian Bluhme Hansen, bassisten Jens Kristian Andersen og trommeslageren Thomas Præstegaard. En driftsikker rytmetrio der ikke (får lov?) dominerer for voldsomt. Into the open er et saxofon-album hvor både arrangementer og komposition hele tiden sætter instrumentet i fokus i forskellige situationer. Der er følsomme ballader, funky inspiration, klassisk bebop, latin og en sjat skæve takter. Ben Besiakov gæster undervejs med klasse-elpiano. Pladen lukkes ned med et frisk kitchet rytmeboxremix af nummeret Bossa among the trees. Et fint supplement til originalen.
Det er ikke noget verdensomvæltende album og så alligevel. Musikken tager udgangspunkt i verdensomvæltende begivenheder. Sarah's opvækst startede i Østtyskland for så siden efter genforeningen af de to tysklande, at forstætte i Danmark, hvor hun har boet siden 1998. Inspirationen er hentet i de mange oplevelser hun fik undervejs.
Sarah Elgeti: sarahelgeti.dk

Ingen kommentarer: