onsdag, oktober 02, 2013

Jesper Lundgaard: Love and peace - The music of Horace Parlan (Storyville)


Jeg har ikke tal på hvor mange komponister, bassisten Jesper Lundgaard efterhånden har været med til at hylde på plade. Det er kun et halvt år siden at det var Cannonball Adderley, sammen med Hans Ulrik og Niklas Knudsen. En ganske veloplagt plade. Med den nye hyldest til Horace Parlan sætter Jesper Lundgaard dog så kraftigt et eftertryk, at han har lavet en af sine måske allerbedste hyldester. 

Han er atter sammen med saxofonisten Bob Rockwell, der medvirkede på alle 6 Repertory Quartet udgivelser i 90'erne. Henrik Gunde sidder ved pianoet og Aage Tanggaard tager sig af trommerne, mens den amerikanske guitarist Doug Raney medvirker på fem numre. Raney og Lundgaard spillede allerede sammen i starten af firserne, hvor de bl.a. sammen med Horace Parlan og Aage Tanggaard spillede i den svenske saxofonist Bernt Rosengrens kvartet (Raney var special guest). 

Pladen er opstået på baggrund af en opfordring fra den 82 årige Horace Parlan. Lundgaard, Raney og Rockwell spillede en koncert for Parlan, der gerne ville have at de indspillede musikken. Parlan lavede i starten af 60'erne en række legendariske Blue Note plader, hvor musikken på dette album bl.a. er fra. Bob Rockwell spiller sin lækre tenorsax. Henrik Gunde forsøger ikke direkte at imitere Horace Parlan - på den anden side rammer Gunde sjælen i Parlan's spil. På de numre, hvor Raney medvirker på guitar skinner han som solen. Han tilføjer det sidste, der får Love and Peace til at blive et meget anbefalelsesværdigt album. Det er klassisk jazz, spillet nænsomt og indføleligt.
Pladen afsluttes med et lille Horace Parlan interview, hvor han fortæller om de tidlige Blue Note dage.

Ingen kommentarer: