torsdag, oktober 10, 2013

Kiss Kiss Bang Bang: Secret Service (KLUMPmusic/Gateway)


He's tall and he's dark,
And like a shark, he looks for trouble,
That's why the zero's double,
Mr. Kiss Kiss Bang Bang

Sådan hedder det i sangen Mr. Kiss Kiss Bang Bang som Shirley Bassey sang om James Bond. Kiss Kiss Bang Bang er også navnet på en dansk kvartet der spiller musik fra James Bond filmene. Nu er de aktuelle med deres andet album.. Denne gang får vi den udødelige titelmelodi skrevet af John Barry som det første nummer på pladen. Stilen er uændret i forhold til den første plade. Sindssygt velspillet, spartansk og direkte hardbop spillet af saxofonisten Rasmus Kjærgaard, trompetisten Thomas Fryland, bassisten Graig Earle og trommeslageren Carsten Landors. 

Denne gang kommer KKBB omkring Duran Duran's A view to a kill fra 1985 - den eneste James Bond melodi, der har indtaget førstepladsen på den amerikanske hitliste. Tempoet er sat ned og nummeret varer over 8 minutter. Der er ro og tid til, at omdanne popnummeret til en minisuite. Det er ret genialt tænkt og fungerer godt. Vi kommer, som James Bond godt rundt i verden på en afvekslende plade. Baron Samedi's dance of death fra Live and let die. We have all the time in the world, som Louis Armstrong sang i filmen Her Majesty's Secret Service er skruet godt op i tempo. Graig Earle pumper løs på bassen, mens Landors leger Art Blakey. Et af højdepunkterne på pladen er Gonzales fra For Your Eyes Only. Melodien blev brugt under den berømte 2CV biljagt. I KKBB's udgave titter Dizzy Gillespie frem i kulissen. En rolig afrocubansk start overtages af en Manteca-lignende fest. 

Jeg ved ikke, hvor mange plader dogmet om kun, at spille James Bond melodier kan holde. På den anden side, lykkedes det også med plade nr. 2, at give Agent 007 en seriøs hårdtjazzende omgang, så for min skyld må de gerne blive ved. Kan skylles ned med en Martini - Shaken, not Stirred.

Ingen kommentarer: