fredag, maj 18, 2007

2000 underskrifter mod at jazzen smadres på DR


På en uge er det lykkedes, at indsamle over 2000 underskrifter til fordel for, at redde Jazz Live på DR's P2. Man kan stadig skrive sig på listen på hjemmesiden www.jazzliveredningsaktion.underskrifter.dk
Underskriftindsamlingen er startet af de to Holbæk jazzformænd Flemming Højmann Hansen og Erik F. Andersen, som en protest mod, at Jazz Live indgår i DR' s multimillion spareplaner.


Danske legender prisgives
-eller rettere gives priser. Alex Riel modtager d. 8. juni ved Danish Music Awards Jazz arrangementet i Vega, pladebranchens Life time achievement award for, at have sat sit præg på det danske jazzliv. Listen over danske musikere som han har spillet med er længere end lang. Men det er da værd at nævne at han siden 1959 har spillet med stort set alle i dansk jazz. (Her er en for jazznørderne: Kan du nævne et dansk jazzpladeselskab som aldrig har udgivet noget med Alex Riel? Det skal selvfølgelig være et selskab der har mere end et par plader på samvittigheden) Idag spiller han i så forskellige sammenhænge som med Benjamin Koppel, Niels Lan Doky, Carsten Dahl, Santa Cruz og i sin egen trio med Heine Hansen og Jesper Lundgaard. Desuden har han været igangsætter for både Marilyn Mazurs og Stefan Pasborgs trommekarrierer.
Ved European Youth Jazz Orchestras koncert i Copenhagen Jazzhouse d. 24 maj fik Erik Moseholm overrakt Ben Webster prisen 2007. Moseholm der for nylig fyldte 77 år var oprindelig bassist, men han er mere kendt som igangsætter, arrangør, pædagog, radiomand, orkesterleder, organistor og så videre.

Bas digte
Bassisten Henry Grimes, der var forsvundet fra musikbranchen i 30 år, skrev bla. digte da han var væk fra musikken. Forlaget Buddy's knife udgiver nu disse digte i bogen Signs along the road: Poems.
Buddy's Knife udgiver også en bog med digte og essays af bassisten William Parker. Parker er en af den amerikanske avantgardejazz's frontmænd. Bogen Who owns music? samler nogle af William Parkers musikpolitiske tanker og idéer.
Buddy's Knife: www.buddysknife.de

Afgangskoncerter på Rytmekons
Rytmisk Musikonservatorium præsenterer i dagene 30. maj til 7. juni afgangskoncerter. Det bliver til fem dage hvor der hver gang præsenteres 5-7 elever. Kigger man ned over listen over elever der er færdige i år, er der nogle stykker som helt sikkert vil interessere jazzfolket.
Pianisten Morten Schantz er nok den, der har fået mest gang i sin karriere, han spiller både med Jazzkamikaze og den nye Morten Schantz Trio -der har en plade i støbeskeen, til afgangskoncerten.
Anders Provis, trommeslager præsenterer Textil ved sin afgangskoncert, de udgav deres debut cd for nogle måneder siden.
Saxofonisten Jeppe Skjold fra Slaraffenland vil spille spontan og gennembearbejdet kompostion. Det vil sige: musik opført og udført til lejligheden af et dertil berettiget 'Arkestra'!
Jakob Holm, guitar tager en anden guitarist med i afgangsbandet; Bjarne Roupe der sammen med Steinar Nickelsen på hammond og Anton Eger på trommer spiller hybridblues.
Josefine Lindstrand fra Sekten bruger lejligheden til, at præsentere musikken fra den plade, som hun lige har indspillet med et ni-mand stort band. Hun håber at hun kan udsende pladen til efteråret. 2 dage før hendes afgangskoncert står hun på scenen i Rom, sammen med Uri Caine, i hans nye projekt The Othello Syndrome.
Du kan læse mere om tidspunkter og de forskellige koncerter på RMC's site: www.rmc.dk

Ingen kommentarer: