søndag, maj 06, 2007

Plateaux Techniques: plateaux Techniques (Creative Copenhagen)

Natteagtig electronica med jazz i
Mads B.B. Krog havde i nogle år opereret indenfor den kommercielle dancegenre, med krav om levering af 12 hitpotentielle numre til EMI i Tyskland om året. Det var til sidst for hårdt. Han vendte bøtten, solgte det meste af udstyret og genfandt glæden ved, at lave musik. Et af grundinstrumenterne var en Sid Station, der er bygget på 8 bit Commodore 64 teknologi (der var en lækker hjemmecomputer for 25 år siden!). Det startede for 4 år siden og siden da er der bygget en masse på, samples af hverdagslyde, analoge trommemaskiner, vokalbidder og en masse akustiske instrumenter.
Nu ser projektet dagens lys, under navnet Plateaux Techniques har han lavet en meget original plade. Musikken er collageagtig, der er klistret en masse ovenpå hinanden -i et nummer er der brugt næsten 100 spor. Musikalsk og genremæssigt lander den et eller andet sted mellem David Byrne og Brian Eno's My life in the bush of ghosts fra 1981 og nutidig jazzet electronica. Altså ikke lige det man er vant til fra en dansk musiker.
Der er to musikalske scoops på pladen, den ene er Palle Mikkelborgs medvirken på 4 numre og den anden er Peter Rosendal. Peter Rosendal kender de fleste som pianist. Her spiller han mest på flugabone. Rosendal er med til at præge musikken. Mads B.B. Krog får trukket det organiske og skæve ind ved hjælp af Rosendal.
Pladen byder også på et enkelt covernummer, Phil Collins' In the air tonight, hvor det eneste der næsten er brugt er trommebeatet fra det oprindelige nummer.
Plateaux Techniques er et spændende bekendtskab, med mange lækre og kantede musikalske historier. Der er en lidt dyster natteagtig tone over musikken, og det er nok der musikken fungerer allerbedst; om natten.
Albummet med Plateaux Techniques udkommer d. 29. maj på Creative Copenhagen/Bonnier Amigo.
Bonusinfo 1:
Chris Minh Dokys elektroniske plade fra sidste år, The Nomad diaries stod Mads B.B. Krog for programmering på de fleste numre. Doky medvirker også på Plateaux Technique's singleudspil Doorbeller.
Plateaux Techniques: www.plateauxtechniques.com
My Space: myspace.com/plateauxtechniques

Ingen kommentarer: