fredag, maj 18, 2007

Thomas Clausen Trio: Back to basics (Stunt)

Thomas Clausen tager tilbage i tiden
Pianisten Thomas Clausen har lavet mange forskellige ting som både pianist og komponist, men der er to spor som er tydeligst i hans professionelle musikliv. Det brasilianske spor og standardsporet. Det er sidstnævnte spor det drejer sig om på den nye trioplade Back to basics, som netop er udgivet af Stunt Records. I 2001 kom My favorite things og i 1988 var det She touched me og helt tilbage i 1980 var det den japanske udgivelse Matrix, hvor Clausen var på standardsporet. Der kan næppe være nogen tvivl om, at der er rigtigt mange som er glade for den nye udgivelse. Thomas Clausen er herhjemme i en klasse for sig selv. På den ene side er hans spil præget af jazzhistorien, men det fremstår alligevel friskt og frodigt.
Thomas Clausen har sneget to af sine egne kompositioner med på pladen, resten er en blanding af kendte og mindre kendte standards, lige fra Milestones og Round midnight til that old black magic og I'll remember april.
Thomas Clausens nye trio består Thomas Fonnesbæk på bas og Karsten Bagge på trommer. De holder sig begge elegant i baggrunden og understøtter på smukkeste vis Clausens romantiske men ikke sukkersøde klaverspil.
Bonusinfo:
Thomas Clausen Trio spiller d. 6. juli i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival på Borups Højskole kl. 20.00
Thomas Clausen: www.thomasclausen.com

Ingen kommentarer: