torsdag, maj 24, 2007

Attaboy: Slow jogging (ILK)

Laaangsom jogging
Attaboy udgav for et par år siden debutpladen Oværkliga saker. Den blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien årets nye jazznavn.
I oktober 2006 var kvartetten, der består af Qarin Wikström (sang), Thomas Caudery (trompet/kor), Erik Olevik (Bas/kor) og Ulrik Brohuus (trommer/kor), udvidet med tre strygere på en turné, hvorfra materialet på den nye plade Slowmotion Jogging stammer. De er nært beslægtede med andre dansk/skandinaviske bands som Tys Tys og Sekten i deres fordomsfrie opfattelse af jazz, men har alligevel en mere let tilgængelig stemning. Qarin Wikström der også er medlem af Sekten synger både på engelsk og svensk, hun er istand til at arbejde med stemmen, så den både kan være intim og nærmest kælen, til at være på randen af et hysterisk udbrud. Jazz, Björk, Burt Bacharach, punk, kammermusik og svensk visesang er noget af det man tænker på når man hører Attaboys musik på denne plade. Den ikke helt almindelige sammensætning med trompet, bas, sang og trommer træder på smukkeste vis frem, når den iklædes strygerne. Thomas Caudery der har lavet pophøjdepunktet Long lost dreamer er en ferm melodisnedker. Wikström og Brohus står for de mere sprælske indslag på pladen.
Pladen udgives af ILK records.
Bonusinfo:
Attaboy+Strings kan i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival opleves på Docken d. 7. juli og 12. juli på Litteraturhaus.

Attaboy: www.attaboy.dk

Ingen kommentarer: