tirsdag, maj 22, 2007

Liebman/Beirach/Hart: Redemption (HatHut)

Schweiziske hattekunster
Det schweiziske jazzpladeselskab Hathut har eksisteret siden 1975 og har med deres hatOLOGY serie sat fokus på avantgarden og den friere jazz under overskriften Jazz, electroacoustic and improvised music. På lidt over 10 år har de udgivet næsten 150 plader af meget høj standard. Man finder både lokale schweiziske kunstnere og europæiske og amerikanske kunstnere.
Blandt de nyeste udgivelser er Land Tides med den australske debutant Jackson Harrison. En pianist der med trio præsenterer sine egne kompositioner. Den 26 årige australier har tilbragt en del tid New York og har suget inspiration til sig. Hans spil er åbent og ekspressivt. Han maler med den store pensel og giver sig tid til at fortælle sine musikalske historier. Hans to medspillere er amerikanerne Dan Weiss på trommer og Thomas Morgan på bas.
En anden udgivelse er med Quest, kvartetten bestående af Dave Liebman (sax), Richie Beirach (piano), Ron McClure (bas) og Billy Hart (trommer). De har ikke spillet sammen i 15 år, men var så i efteråret 2005 på en lille europatour. Liebman og Beirach har spillet sammen siden '73 og i '84 begyndte de at spille sammen med McClure og Hart. Pladen Redemption indeholder 6 numre, bla. to numre som var klassikere på deres repertoire, Monks Round midnight og Colemans Lonely woman. Kvartetten er i topform og det tyder på, at den lille turné var en lykkelig genforening.
Hathut Records distribueres af Naxos.
Bonusinfo:
Hathut Records får økonomisk støtte fra bla. Nestlé Fondation pour l'Art.
Hathut Records: www.hathut.com

Ingen kommentarer: