torsdag, august 14, 2008

Matthew Shipp Trio: The multiplication table (Hat Hut/Naxos distribution)

Dekonstruktivistisk trio

Man kan ikke beskylde Matthew Shipp for at være en enøret discipel af post-avant garde jazzen, han har ligesom kollegaen Jason Moran også lyttet til en masse hip hop. Men lyttere med referencer indenfor avant garde jazz, får mere ud af den her plade end en erfaren hip hop lytter gør.
Pladen udkom oprindeligt i 1997 og er med bassisten William Parker, som Shipp havde spillet med i David S. Ware's gruppe og trommeslageren Susie Ibarra der er en dreven avant garde percussionist og trommeslager.
Materialet er interessant, fordi Shipp har valgt at splitte tre jazzrelikvier ad; Autumn leaves, The "C" Jam blue og Take The "A" Train. Det er ikke umiddelbart nogen større revolution. Men Shipp (og de to andre!) gør det alligevel med respekt og ære overfor originalerne. På trods af at melodierne skilles ad og herefter sættes sammen på en anden måde end det var tænkt.
Resten af musikken har Shipp skrevet og den fremstår noget mere skitseagtig, dog er titelnummeret The multiplication værd at lægge øre til, specielt med fokus på Susie Ibarra.
Matthew Shipp: www.matthewshipp.com

Ingen kommentarer: