torsdag, august 07, 2008

David Liebman & Ellery Eskelin: Renewal (Hathut/Naxos Distribution)

Straight ahead møder free

Kvartetten lavede i 2003 deres første plade, Different but the same hvor det var saxofonisterne David Liebman og Ellery Eskelin der stod som hovedmænd. Nu er rytmegruppen rykket længere ind i den besluttende proces, bla. i kraft af at de har været med til at komponere musikken. Jim Black på trommer og Tony Mariano på bas befinder sig i den effektive rytmegruppe. Jim Black har i de seneste år været en stor inspirationskilde for mange unge danske jazzmusikere, bla. med gruppen Alas No Axis.
De to saxofonister, der på pladen holder sig til tenorsaxofonen er heller ikke uerfarne. Liebman er den bedst kendte i kraft af tjenesten han gjorde i sine unge dage hos Miles Davis. Ellery Eskelin medvirkede sidste år på Stefan Pasborgs plade Triplepoint og har iøvrigt også spillet nogle koncerter sammen med Ibrahim Electric.

Ellery Eskelin studerede i de tidlige firsere hos David Liebman og kontakten er holdt godt vedlige. De er ikke samme type saxofonist. Eskelin har primært markeret sig som en freejazz saxofonist af den modige slags, der tør springe bungy jump uden elastik. Liebman er en mere struktureret herre, uden han dog på nogen måde er hverken hæmmet eller tæmmet. Men det betyder åbenbart ingenting, for de kan sagtens tale samme sprog.
Liebmans ønske med pladen er at straight ahead jazz og free jazz kan udfolde sig sammen og det gør det på denne plade.
David Liebman: www.daveliebman.com
Ellery Eskelin: home.earthlink.net/~eskelin/

Fire stjerner til Anderskov Accident
I september nummeret af den amerikanske jazzbibel Downbeat får Anderskov Accident's nyeste CD Newspeak hele fire stjerner (ud af fem mulige).
"While the sound is dense, the leader makes good use of dynamics, with a naturalistic ebb and flow that makes those arrangements practically invisible. Watch out for this guy." skriver anmelderen Peter Margasak.

Ingen kommentarer: