mandag, august 04, 2008

Er der jazz i Århus?


Bent J er lukket og pakket ned, men det betyder ikke at jazzen er død i Århus. Undergrundsjazzen bliver passet og plejet af Sunship og Jazzselskabet sørger for at holde liv i resten.
Jazzselskabets koncerter bliver som noget nyt afholdt på Fatter Eskils lille scene, så om ikke andet, må der være mulighed for at få fuldt hus til mange koncerter. Programmet byder bla. på Jan Kaspersen Sax Chase, Bitran/Hirabayashi/Rockwell, Lovedale, Niels Præstholm Embla, Mikkel Ploug (og ikke Jeppe Ploug, som der står på Jazzselskabets site), Radiostars og Real People.

Sunship afholder sine koncerter på Musikcafeen i Mejlgade, her kan man bla. opleve A la Cour, Yuma Yuma! og Ung Jazz vinderne Magnus fra Gaarden.
Desuden kan man løbe ind i en jazzkoncert i Musikhuset, hvor man i efteråret bla. vil kunne høre Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band der fejrer 7 års fødselsdag og at de er udnævnt til basisensemble under Kunstrådet. Farmers Market fra Norge med trommeslageren fra Tord Gustavsen Trio og Supersilent Jarle Vespestad og multiinstrumentalisten Stian Carstensen spiller ligeledes i den Rytmiske sal, hvor Curtis Stigers også kommer.
Jazzselskabet: www.jazzselskabetaarhus.dk

Sunship: www.sunship.dk

Musikhuset: www.musikhusetaarhus.dk

Ingen kommentarer: