onsdag, august 06, 2008

Jakob Bro Trio: Who said Gay Paree? (Loveland Records/Pladekisten)

Sårbart og elegant fra Bro

Guitaristen Jakob Bro udsender i år 3 plader i eget navn og der kan være en fare ved det. For det første skal man som jazzforbruger spytte op med 450,- fra jazzbudgettet for at få dem alle 3. For det andet kan der være den fare at man sammenligner de tre og kun tager den bedste. Men hvad nu hvis de alle tre er gode?
Den første The stars are all new songs vol. 1 kom i foråret og befandt sig i et fritflydende balladeunivers. Blandt musikerne fandt man så store navne som Bill Frisell og Paul Motian. På denne udgivelse er Bro gået en anden vej. Han har dannet en trio bestående af Jakob Høyer på trommer og Anders AC Christensen på bas og musikken er fundet i jazzens standardkatalog og nabolaget dertil.
Tak for det hr. Bro!
Når man med respekt for det oprindelige, vælger at spille numre som Come rain or come shine og How long has this been going on fra jazzens standardrepertoire og et nummer som Elvis Presley's Love me tender, så skal man altså præstere mere end over middel. Der skal tilføjes originalitet og personlighed. Man skal være nyskabende uden at være jazzsamfundsomstyrtende. Det kan Bro og hans medsammensvorne. Høyer og specielt AC er langt fremme i et lydbillede, der virker ligeværdigt. De tager den med ro og det er ikke med denne plade at de kommer til at revolutionere jazzen, tværtimod er det en hyldest til det de musikalsk kommer fra.
Her er et godt bud på en dansk trio, der kan få succes på livescenen rundt om i landet. De kan appellere til et ungt publikum (både Høyer og AC har været medlem af Raveonettes) og Jakob Bro bør være en inspirator for unge guitarister. Det ældre jazzpublikum kan fornøje sig med velkendt materiale i en lækker nutidig indpakning.
Titlen på på pladen er taget fra en mindre kendt Cole Porter komposition fra musicalen Can Can, der oprindeligt ikke var med ved premieren i 1953, men først blev inkluderet i 2007 ved en opførsel af musicalen i Californien.
Bonusinfo:
Både Jakob Bro og AC spiller i dette efterår med Tomasz Stanko's Nordic Quintet i bla. Irland og Brasilien
Jakob Bro: www.jakobbro.com
My Space: www.myspace.com/jakobbro

Ingen kommentarer: