lørdag, april 18, 2009

Bent J er død


Den århusianske legende, koncertarrangør, værtshusholder, jazzelsker mm. Bent Jørgen Jensen døde i påsken efter længere tids sygdom. Han var kendt som Bent J, som jazzbaren han drev i 35 år på Nørre Allé i Århus også hed. I 1952 begyndte han på økonomiske studier på Århus Universitet og i løbet af kort tid var han indfanget af jazzen, der skulle blive hans skæbne. Han begyndte med at hjælpe til i Århus Hallen ved koncerter med Count Basie, Lionel Hampton og andre. I midten af 50'erne er han formand for Jazzcirkle. Fra begyndelsen af 60'erne er han bestyrelsesmedlem af Saratoga Jazzklub, hvorefter han i 1964 bliver formand Århus Studenterjazz. Her arrangerede han koncerter med verdensstjerner gennem seks år, hvor de spillede i Stakladen.
I september 1973 åbner han jazzbaren i Nørreallé 66, der bestod indtil april 2008, hvor den blev pakket sammen af Den Gamle By, der vil genopføre den som en del af kommende moderne by. Efter planerne skal det ske i 2014.
En lang række internationale jazznavne har stået på Bent J's lille intime scene. Desuden har stort set hele den danske jazzgarde været omkring stedet. I 2003 blev spillestedet kåret som årets jazzspillested, men allerede da, var det blevet svært at drive stedet økonomisk. Det afholdt dog ikke den ukuelige Bent J for, at tage 5 år mere indtil det blev for snævert. Økonomi og sygdom gjorde at han måtte lukke stedet.
Han begraves d. 21. april fra Risskov Kirke.

2 kommentarer:

lise sagde ...

aabnede marts 1973

lise sagde ...

bent j er nu i den gl by aarhus ,.- juni 2015