tirsdag, april 28, 2009

Jakob Elvstrøm: Saxclub vol. 1 (Calibrated)

Manisk sax og højt humør

Saxofonisten Jakob Elvstrøm er manisk oppe på mærkerne lige fra starten på hans nye plade SaxClub vol. 1. Han lægger ud med Make it flow, der med David Sanborn-lignende alt-sax fortæller os noget om hvad der i vente på pladen. Tempoet er ligesom humøret højt. Karen Mukupa rapper på nummeret og det forekommer desværre noget tyndt og lyder som det det er, en dansker der rapper på engelsk. Hvilket næppe er meningen og slet ikke i samme klasse som Elvstrøms sax, der nok ikke er Sanborn, men så absolut et kvalificeret bud.
Pladens andet nummer er I love your smile, der var et kæmpe r'n'b hit med Shanice i 1991. Slemt indladende og særdeles catchy. Jeg havde fortrængt den for længe siden. Lige pludselig smider saxofonisten Jakob Elvstrøm den i hovedet på mig igen. Det er så kitschet at det ville være for plat, at slå ud efter Elvstrøm pga. den. Så respekt til Elvstrøm for at vælge den!
På nummeret Lost and found er tempoet sat ned. Elvstrøm får for alvor vist sine evner ud i den ædle kunst at spille funky jazzsax i det høje toneregister. Det nummer holder 100 %. Men er nok også der han kommer nærmest forbilledet Sanborn.
På pladen tager Jakob Elvstrøm sig også af supplerende saxspil, strygerarrangementer, Rhodes etc. Han bakkes desuden op af guitaristen Palle Torp, der får vist sine evner som funky rytmeguitarist. På blæs finder man fine folk som Nikolaj Bøgelund på basun og Jesper Riis på trompet.
Pladen er et fint bud på en funky dansk smooth jazz plade.
Jakob Elvstrøm: www.elvstroem.com

Ingen kommentarer: