fredag, april 17, 2009

Torben Bjørnskov: Love Child (Gateway)

Fra det ekspressive til det indadvendte

På pladecoveret ser han meget alvorlig ud, han er inde i musikken. Bassisten Torben Bjørnskov har lavet et kærlighedsbarn...det lyder smukt, men passer også godt på Torben Bjørnskov. Han er ikke den der breder sig ud over det danske jazzlandskab med et hav af koncerter og plader, så når han endelig kommer med noget nyt er det værd at spidse ører.
I 2004 lavede han triopladen Changes med Kasper Villaume og Karsten Bagge. Karsten Bagge er også med på den nye plade, der hedder Love Child. Denne gang tager Peter Rosendal sig af pianoet. Bjørnskov har i de senere år koncentreret sig om undervisning på konservatorierne i Århus og Ålborg. Men nok så vigtigt har han også samarbejdet med den amerikanske pianist Phil Parnell. En herre der har haft en stor karrieremæssig betydning for Bjørnskov, der udover at spille i Parnell's trio, også via Parnell kom med i Matthew Herbert Big Band sidste år, hvor de bla. spillede på North Sea Jazz Festival i Holland.
Parnell og Herbert har ofte fingrene nede i elektronikkrukken og den krukke er stor, så stor at Bjørnskov også har smagt lidt på det. Han har på pladen allieret sig med Lars Vissing, der udover at spille trompet også er en elektronikbetvinger. Det kan høres på to af pladens 10 numre.
Titler som Meditation, Mercy, Compassion og Appreciation er med til understrege musikkens meget følelsesladede stemning. Det åbne, luftige og nordiske landskab er der hvor Bjørnskov har det bedst. Peter Rosendal er det perfekte valg til at støtte den stemning. Hans elegante, flydende og coole pianospil er velkendt for de fleste og han skuffer heller ikke her.
Pladen byder på en blanding af ekspressivt lystfyldt spil, til de mere eftertænksomme indadvendte stemninger.
Torben Bjørnskov: www.torbenbjoernskov.dk
My Space: www.myspace.com/torbenbjornskov

Ingen kommentarer: