fredag, april 24, 2009

Festivaljazzclash i Jazzhytten


En uge før Copenhagen Jazz Festival går igang på Jazzhouse, står den nu 81 årige altsaxofonist Lee Konitz på scenen tre aftener i selskab med Copenhagen Jazzhouse Trio. En opvarmning og godbid for den jazzglade, der heller ikke snydes når Jazzfestivalen sætter sit præg på huset.

Copenhagen Jazzhouses festivalåbningsaften er d. 3. juli. Det er i selskab med Ernie Wilkins Almost Bigband, der fejrer 100 året for Ben Websters fødsel. Det sker i samarbejde med Ben Webster Fonden. På Jazzhouse-sitet står der at det bliver med big tenorbattle og en "very special 100 years surprise".

Om lørdagen indtager trioen Ibrahim Electric jazzhuset i selskab med en blæsersektion The Lagong Horns, der består af Jakob Munck på basun og tuba, Miko Innanen på sax og Anders Banke på sax.

Ugen på Jazzhouse byder på eksempler på nogle af de forskellige tilbud/klubber som Jazzhouse ellers også byder på udenfor festivalsæsonen. Feks. deres Jazz n'poetry, hvor beatnikken Claus Høxbroe om søndagen d. 5. juli er vært for et arrangement med Søren Ulrik Thomsen, Lone Hørslev og stemmen fra undergrunden. Simon Toldam står for den musikalske indsats.

Der er som vanligt natfest med Nikolaj Hess ved Hammond B3 orglet, AC på bas og Mikkel Hess på trommer. Det starter søndag nat og slutter torsdag nat. Dog afbrudt af pauser om dagen og aftenen.

Om mandagen er det danske Tako Lako der i weekenden op til koncerten på Jazzhouse spiller på Roskilde Festivalen. De spiller balkan bryllupsmusik, med indslag fra både hip hop og electronica.

Dagen efter kommer musikken fra Berlin, hvor Groupshow med Jan Jelinek, Andrew Pekler og Hanno Leichtmann. De tre elektronikmusikere finder inspiration i bla. krautrock og fluxus. Koncerten eller sindstilstanden vil fortsætte mange timer frem.

Eivør Palsdottir med band er på scenen om onsdagen, inden Curtis Stigers indtager jazzhytten i tre dage frem til lørdag. Han er i selskab med sin faste trio og det er ikke dårligt.

Søndag lukker festivalen på Copenhagen Jazzhouse med et musikalsk fyrværkeri der kun kan blive en fest. New Orleans-Klezmer Clash!!!! Six City Stompers med bla. Peter Rosendal, Mads Mathias og Peter Marrot i kamp (eller omfavnelse) med Mames Babegenush, det hotteste danske klezmerband, der lige nu er aktuelle med deres debutplade.
Læs mere på Jazzhousesitet: www.jazzhouse.dk

Ingen kommentarer: