lørdag, april 25, 2009

Magnus Fra Gaarden: Magnus Fra Gaarden (Calibrated)

Høj puls og hæsblæsende fremført

Magnus' far har rent faktisk en gård. Magnus er Magnus Bak der har skrevet al musikken til bandet Magnus Fra Gaarden, der sidste år vandt Ung Jazz konkurrencen og desuden var i finalen i Live Contest -der i år er slået sammen med P3's Karrierekanonen, en musikkonkurrence primært for rockbands. Magnus Fra Gaarden er et instrumentalband og som sådan en sjælden fisk på rockscenen, hvorimod jazzen netop er kendetegnet ved den store overvægt af instrumentalbands.
Der er flere jazzbands herhjemme med hørbar inspiration fra rock. Feks. de tidligere vindere af Ung Jazz, Jazzkamikaze og Søren Kjærgaard's Bandapart, men her hører ligheden også op. Magnus Fra Gaarden dyrker bevidst det grimme, det skæve og det undertjekkede og de er ikke bange for det -og det er tjekket! Lars Bach Pilgaard der både er guitarist og diktator i bandet bruger den hårde punkede guitarlyd, som afsæt for riffs og abrupte breaks og skift.
Man finder blandt andet på pladen en god dosis østeuropa med indslag fra både Balkan og Rusland, blandet op med rock og jazz med forhøjet puls og hæsblæsende fremførsel. Der er risiko for at tabe pusten men ikke lyttelysten, når de kaster sig ud i deres frygtløse omgang med stramme riffs (og bukser), slæbende og rodende trommer, der alligevel samler og holder styr på energien.
Magnus Bak spiller på trækbasun, Henrik Pultz Melbye på tenorsax, Rune Jakobsen på bas og Casper Mikkelsen på trommer. Bandets medlemmer studerer pånær en enkelt på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg. Både Melbye og Bak skal til bacheloreksamener her til sommer.
Bonusinfo:
De spiller på Fermaten i Herning d. 15. maj og på Værket i Holbæk dagen efter.
Magnus Fra Gaarden: www.myspace.com/magnusfragaarden

Ingen kommentarer: