lørdag, april 25, 2009

Jonas Kullhammar/Kresten Osgood/Ole Morten Vågan: Andratx Live (Moserobie)

Hoppende på giganters skuldre

Jeg bliver så glad når jeg hører denne plade, ikke kun fordi musikken er god. Men også fordi Kresten Osgood stadig vælger at spille den jazz, som han er så djævelsk god til. Det er ikke fordi at jeg synes, at han er igang med at spilde sin tid andre steder, men det her det er altså kræs. Jazz som Ornette og Sonny lavede det i 60'erne er det univers vi befinder os i. Saxofonisten Jonas Kullhammar sørger for at musikken ikke bliver udflydende og usammenhængende. Han befinder sig myndigt i spidsen og leder trioen fint eller gør han? For det er en trio med tre ledere og Kullhammar efterlader masser af plads til de to andre, der udover Osgood er den norske bassist Ole Morten Vågan. En nordisk supergruppe der pladedebuterede i 2007 med en indspilning fra 2005. Denne gang er det en liveindspilning fra Glenn Miller Café i Stockholm optaget i maj 2008.
Osgood og Kullhammar har hver skrevet to af pladens numre, de to andre er Pharoah Sanders' Farah og Charles Brackeen's Attainment, der lukker pladen med en 20 minutter lang fest. Osgood sætter med denne afsluttende performance et trofæ op på væggen på Glenn Miller Café i form af smilende revner.
Det er dejligt at de tre musikere har fundet hinanden, ikke bar rent fysisk men også musikalsk. For nok er det musik der i den grad hopper på giganters skuldre, men når trioen hopper tilstrækkeligt højt så viser de deres værd, som noget af det bedste på den internordiske scene.
Bonusinfo:
Jonas Kullhammar spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 23. maj sammen med Anders Bergcrantz, Bobo Stenson, Palle Danielsson og Victor Lewis.
Kullhammars pladeselskab Moserobie er lige nu uden distributionsaftale i Danmark, men pladen kan bla. købes på cdon.com og moserobie.com
My Space: www.myspace.com/kullhammar

Ingen kommentarer: