mandag, april 25, 2011

Marilyn Mazur Group: Tangled temptations & The Magic box (Stunt)

En skramlende rose
Jeg har ikke lyttet længe til Marilyn Mazur's nye album før inspirationen fra den sene Miles Davis skinner igennem. Men det varer kun kort så pibler alle mulige andre elementer frem på et overdådigt dobbeltalbum. Elementer fra en karriere der ikke har stået stille siden hun stod på en scene første gang. Marilyn Mazur spiller grundlæggende jazz, i en af dens mange afarter. Mazur har spillet med nogle af de største og vigtigste jazznavne. Her er specielt samarbejderne med Miles Davis og Jan Garbarek med til at understøtte, at Marilyn Mazur er et af de største danske jazznavne nogensinde.
På dette album der er delt op i to dele, benytter hun de samme musikere hele vejen. Husbonden Klavs Hovman er med på bas mens Fredrik Lundin spiller sax og Krister Jonsson spiller guitar. Den ene plade Tangled temptations er med musikken fra en teaterforestilling og nyfortolkning af Tigger Operaen. På trods af at musikken har været bundet op på en handling fremstår den absolut interessant og høreværdig uden kendskab til forestillingen.
Den anden plade Magic box er med musik skrevet af Mazur. Det er overvejende ny musik skrevet med tanke på gruppen. Fredrik Lundin har tidligere i sin karriere vist at han er en af få saxofonister, der kan eksperimentere og manipulere med saxofonens lyd uden at det ødelægger hans personlige touch og udtryk. Krister Jonsson er en guitarist der kan noget af det samme. Men det er Marilyn Mazur der som den alt dominerende svæver, flyder, hopper og skærer sig ind i musikken.
Bonusinfo:
Til juli udkommer albummet Celestial circle med Mazur på ECM Records. Her får hun musikalsk hjælp af Josefine Cronholm (vokal), John Taylor (piano) og Anders Jormin (bas).
Marilyn Mazur: www.marilynmazur.com

Ingen kommentarer: