fredag, april 22, 2011

DJ 2-Tone Jones: Shaolin Jazz 37th Chamber (free download)

Must have for jazzfreaks med smag for hip hop
Hip hoppen har set bedre tider påstås det. Andre har sagt det samme om jazzen. Hvad sker der så hvis man tager elementer fra de perioder der traditionelt set anses for at være genrenes mest frugtbare perioder? Hip Hop kollektivet Wu Tang Clan, der kom fra Shaolin, Staten Island NYC regnes af mange for en af de vigtigste hip hop grupper overhovedet. Nu har DJ 2-Tone Jones mixet en lang række vokalspor fra Wu Tang Clan med jazzmusik.
Det er det mest geniale mix af jazz og hip hop jeg har hørt siden Guru's første Jazzmatazz plade fra 1994! Det står rystende stærkt. Idéen lyder på tankeplanet OK. Men i virkeligheden fungerer det endnu bedre. Mange af jazzmelodierne er fundet i kassen med de funky toner - det er vel at mærke den store kasse. For der er langt mellem Ramsey Lewis' og Three Sounds' swinging jazz og Miles Davis' Bitches Brew og Coltrane's Equinox ud-af-kroppen jazz. Derudover møder vi Herbie Hancock, Mulatu Astatke, Pharaoh Sanders, Grover Washington jr, John Klemmer, Donald Byrd, Lonnie Liston Smith, Bobbi Humphrey og Ahmad Jamal fra den funky jazzafdeling.
Pladen kan ikke købes men kan downloades gratis. Albummet er opstået som en udløber af et interview Gerald Watson lavede med kunstneren Logan Walters. Walters havde lavet en række pladecovers, hvor han blandede Wu Tang Clan og Blue Note's klassiske pladecovers - kaldet Wu Note. Watson spurgte Walters om han ville lave et cover til et album med jazz og Wu Tang. Det ville han selvfølgelig gerne og Watson kontaktede DJ 2-Tone, der kastede sig ud i projektet med krum hals.
Takket være DJ 2-Tone's store overblik og sans for både Wu Tang's hip hop og jazzen er der kommet et album ud af det, der på det kraftigste kan anbefales til jazzfreaks med smag for hip hop og omvendt. Det er ganske enkelt et must-have.
Gratis download her: www.mediafire.com/?umwgcb7c6561j

Ingen kommentarer: