mandag, april 25, 2011

Hjorth/Eldh/Ikenaga: Plastic moon (Cloud/Stunt)

Svensk jazz i Japan
Det er trioens andet udspil, den første var et livealbum der kun udkom i Japan. Mens det andet også først kun skulle udgives i Japan men så kom det omkring Magnus Hjorths danske pladeselskab Stunt, der mente at det også skulle udgives i vesten. Pianisten Magnus Hjorth har allerede lavet et par meget roste trioplader med bassisten Petter Eldh og trommeslageren Snorre Kirk. I den aktuelle trio er Kirk skiftet ud med den japanske trommeslager Kazumi Ikenaga. 
Magnus Hjorth har stille og roligt forfinet sit udtryk. I denne sammenhæng er det som den afklarede og roligt pianist, at Hjorth viser sit udtryk.
Pladen er ikke
plastret til med standards som de fleste japanske jazztrioplader. I stedet er de 6 af de 9 numre fra Hjorths hånd. Han er ikke bange for at bruge sit romantiske sindelag. Vist er der en snert af det nordiske i Hjorths pianospil. Men han er først og fremmest rundet af den amerikanske jazzpianotradition. Det er med stor stilsikkerhed at han sidder ved pianoet. Den faste basmakker Petter Eldh er her i sit rolige og afbalancerede hjørne. Et passende match til Hjorths spil.
Bonusinfo:
Trioen turnerer i Japan fra d. 2. juni. Ved samme lejlighed udgives det næste Magnus Hjorth Trio album også. Det har fået titlen Gershwin.
slowboattocloud.blogspot.com

Ingen kommentarer: