mandag, april 25, 2011

Suzanne Brøgger & Jan Kaspersen: Jiving in Kalamazoo (Bang Forlag)

Litterærjazz
Suzanne Brøgger har skrevet teksterne og Jan Kaspersen har skrevet musikken. Men her stopper det ikke. Brøgger synger også selv sine tekster mens Kaspersen mindre overraskende sidder ved pianoet. Det er ikke første gang at forfatteren Suzanne Brøgger synger på plade. I 2006 udkom Blå biografi, hvor Brøgger blev akkompagneret af flere forskellige pianister, heriblandt også Jan Kaspersen. Pladen efterlod et blandet udtryk, bla. fordi der var så mange forskellige musikere ind over projektet.
Det forholder sig anderledes med Jiving in Kalamazoo, hvor det er de samme fire musikere der er følger Brøgger hele vejen. Jan Kaspersen er en jazzpianist med sans for det litterære og en forrygende evne til, at underbygge og fange stemningen i Brøggers tekster. Der hersker en natblå balladestemning, hvor nat bliver til morgen inden vi finder i seng. Suzanne Brøgger er ikke nogen stor jazzsangerinde. Men det spiller ikke den store rolle. Hendes personlighed er intakt. Det der høres er ren og uforfalsket "Suzanne Brøgger". Hun brænder i højeste grad igennem. Brøgger synger med en stemme der lyder som en dansk forfatter der synger som Billie Holiday.
Altsaxofonisten Christina von Bülow har en god indflydelse på pladen, hendes behagelige og afdæmpede saxtone smyger sig om Brøggers vokal. Daniel franck på bas og Frands Rifbjerg på trommer leverer en stilsikker bund. Pladen lever i kraft af en modig forfatterinde der sætter sin personlighed på højkant med jazzen som indsats. Jan Kaspersen fører Brøgger sikkert hjem.
Bonusinfo:
Musikken kan opleves ved koncerter i Utzon Center i Aalborg d. 29. april og i Christians Kirken i København d. 30. april.
Bang Forlag: bangforlag.dk
Jan Kaspersen: jankaspersen.dk

Ingen kommentarer: