fredag, april 15, 2011

The Cookers: Cast the first stone (Plus Loin)

Er suppen mon kogt ind?
Det er en flok meget erfarne herrer der udgør The Cookers. De har været med meget længe og har gennem årene holdt jazzgryden i kog. Spørgsmålet er om suppen efterhånden er fordampet og der kun ligger nogle indtørrede grøntsager og kødstykker tilbage? The Cookers har en blæserfront bestående af Billy Harper på tenorsax, Eddie Henderson på trompet, David Weiss på trompet og Craig Handy på altsax. Rytmegruppen består af George Cables på piano, Cecil McBee på bas og Billy Hart på trommer. De fleste af dem dukkede op på den amerikanske jazzscene i 60'erne, hvor der var fart på jazzens udvikling og musikernes evner. 


De har spillet sammen på kryds og tværs i mange forskellige sammenhænge, hvor navne som Herbie Hancock og Lee Morgan bla. dukker op. De har også stor erfaring fra selv at lede orkestre.
Den i denne sammenhæng unge trompetist David Weiss er kunstnerisk leder af orkestret, hvor der sværges til en play-hard-and-mean-it æstetik. Orkesteret har taget sit navn fra det legendariske Blue Note 1965-album Night of The Cookers med Freddie Hubbard og Lee Morgan i line-uppet. The Cookers er et velspillende, kompetent og stilsikkert orkester der lever i kraft nogle musikere der spiller fordi de ikke kan lade være.

Ingen kommentarer: