fredag, april 15, 2011

Benjamin Koppel & Thommy Andersson: The suddenness of inventivity (Cowbell)

To legekammerater
Her er to gamle legekammerater der har fået noget kvalitetstid sammen. Der er ikke er nogen mor der kommer og forstyrrer. Her gælder samfundets vanlige konventioner og regler ikke. Det er kun det de to bliver enige om, der gælder. Det er ikke noget der behøver at blive diskuteret. Det er ikke nødvendigt. De er gamle legekammerater og kommunikerer på et interpersonelt plan der ikke umiddelbart forståes af andre.
Mor ved godt at Benjamin og Thommy en gang i mellem går over til grusgraven, men de kommer altid hjem igen. Hun ved at de passer på hinanden. Benjamin plejer kun at røre ved saxofonerne - dem har han så mange af, mens Thommy har det bedst med bassen - den er også så stor. Men de kan ikke lade være med at prøve hinanden af og prøve ting af. Så selv om de ikke må, spiller de alligevel begge to lidt på trommesættet og klaveret.
Komposition er frossen improvisation sagde Igor Strawinsky. Men improvisation kan også være pludselig opstået kompostion. Koppel og Andersson er begge erfarne ud i den kunst. De har begge en udpræget æstetisk sans for musik. De besidder kombinationen af at have overblik for så samtidig at kunne lade sig rive med af fuldstændig fortabelse. De har ingen problemer med at lande musikken og få den ud til os lyttere. Der er både fejende flotte melodier og mærkelige mystikstykker.
www.cowbellmusic.dk

Ingen kommentarer: