mandag, november 21, 2011

August Rosenbaum Trio: Live (Impostor Production) LP

Hvis man alene ser på albummets fysiske fremtræden, så er opmærksomheden og nysgerrigheden allerede godt tændt. Et gatefoldecover med to vinylplader. De er størrelserne 10" og 12" og skal afspilles med 45 omdrejninger. Hvis det er sort snak for dig og du måske endda tilhører download-generationen, så kan albummet også købes i det format. For os andre er albummet lækkert på den fede måde.

August Rosenbaum Trio debuterer med et bemærkelsesværdigt fortættet album. Det er kun et år siden at August Rosenbaum fik en Danish Music Award som årets nye jazznavn. Han havde lavet albummet Beholder i USA med prominente navne. Herhjemme havde han i flere år haft trioen med bassisten Jesper Thorn og trommeslageren Rasmus Lund. Det er først nu at vi får lov at høre trioen på plade. Det er ikke et famlende debut-album. Snarere tre musikere der over syv år har arbejdet sig frem til et fælles udtryk.


3 af numrene på den aktuelle live-indspilning fra Jazzhouse går igen fra Beholder-albummet. Ikke at det på nogen måde føles som en genudsendelse. I trioen får musikken et mere fokuseret og stringent udtryk. At Rosenbaum har valgt at udsende en live-indspilning i stedet for en studieindspilning klæder trioens dynamiske udtryk. Rosenbaum har ikke problemer med at lave smukke, dynamiske og melodiske arrangementer som feks. Pannon. Avancerede ballader som Så har vi balladen og Heinseit er eksempler på den komplekse følsomhed. Den smukt gyngende D'accord står som et flot billede på en de mest lysende unge danske jazzmusikere. Thorn og Lund er værdige ligemænd.
August Rosenbaum Trio har sammen med bla. Girls in Airports sat gang i en ny dansk jazzbølge, hvor melodien er tilstede samtidig med at lytteren udfordres og bevæges.
augustrosenbaum.com

Ingen kommentarer: