søndag, november 27, 2011

Kenneth Knudsen: May be (Stunt)

Han har ikke været så aktiv de senere år. Men viser på dette album at han på ingen måde er faldet af på den. Kenneth Knudsen var som keyboardspiller i 70'erne og 80'erne nærmest som snydt ud af næsen på Joe Zawinul. Han havde også nogle personlige spor som han fulgte.

På det aktuelle dobbeltalbum kigger han tilbage på nogle af de senere års electronica-eksperimenter. Pladen åbnes med nummeret intro: i wait before my tv der - hvis man kender Kenneth Knudsen godt - sidder lige i øret som Knudsen Classic. Kenneth Knudsen har med denne plade ikke kun valgt, at det skal være a walk down memory lane. Ganske vist har han valgt at redefinere nogle numre fra tidligere. Ligeledes arbejder han sammen med folk som vi har hørt ham sammen med før. Peter Peter (ex. Sort Sol), Peter Kyed, Christian Skeel, Peter Friis Nielsen og Palle Mikkelborg er blandt de medvirkende. Mikkelborg medvirker feks. kun på remixet af Sounds and Silence der oprindelig er en suite fra 1994 i 7 dele og på tre kvarter. Nu er den nede på 15 minutter. Det er et dejligt genhør med noget af det trompetspil der er skyld i, at jeg synes at Palle Mikkelborg er så fantastisk. Fredrik Lundin medvirker også på nummeret.


Pladen byder på musik der næsten er rytmeløst og new age-agtig. Mens andre numre er med Peter Peters skarpe guitar. Peter Friis Nielsen sætter også sit tydelige præg med sit let genkendelige basspil, der oftest er hørt i freejazz sammenhæng. Sammen med Kenneth Knudsen fungerer det suverænt. De spillede sammen allerede i 1970 i Coronarias Dans.
Pladen sidder lige i skabet for Knudsen-entusiasterne (inkl. mig). Der er også tilbageblik på 2009-albummet End of silence. Where are you now åbner disc 2 og var et af højdepunkterne fra netop det album.
kenneth-knudsen.dk

Ingen kommentarer: