mandag, november 21, 2011

Jakob Bro: Time (Loveland Records/Pladekisten)

Støvet fra succesen med det fantastiske album Balladeering har ikke lagt sig, førend guitaristen Jakob Bro er klar med en opfølger. Den svære toer kan man jo ikke kalde den, i betragtning af at han har lavet syv albums i eget navn før denne. Det er den svære opfølger efter et album der gav Jakob Bro mange nye fans. 

Han har allieret sig med "stjernen" fra Balladeering, altsaxofonisten Lee Konitz. Konitz spillede sig ind i manges hjerter med det magiske saxspil på Balladeering. Det gør han igen! - og måske endda endnu mere. Jakob Bro har lagt musikken frem for Konitz. Sammen med bassisten Thomas Morgan og guitaristen Bill Frisell - men uden trommeslageren Paul Motian har Jakob Bro lavet en jazzplade der kan blive soundtracket til den forestående vinter. Der er mindre af den kantede Bro, som vi hørte på nummeret Weightless der indledte Balladeering og mere af den bløde Bro som vi hørte på Balladeerings hitnummer Vraa.


Jakob Bro tør lade musikken stå stille og lader den balancerer på kanten af tomhed og alt. Han får mesterlig hjælp af Bill Frisell og Thomas Morgan til at give den gamle altsaxguru Lee Konitz et smukt grundlag for at spille sin dejlige skrøbelige tone.
Bro skuffer ikke med Time. Den er ikke i samme klasse som Balladeering, men lige under er også fedt.
jakobbro.com

Ingen kommentarer: