mandag, november 14, 2011

LoFi (lohr/filipsen) feat. Jeppe Højgaard: Sounds & songs (ILK)

Lofi er en forkortelse for low fidelity. Det er en betegnelse for dårlig lydkvalitet. Det er også en forkortelse for Lohr (som i Marc Lohr) og Filipsen (som i Anders Filipsen). Den schweiziske trommeslager har på det rytmiske musikkonservatorium i København mødt pianisten Anders Filipsen. De spillede sammen som duo i nogle år, bla. med John Tchicai inden de slog sig fast sammen med saxofonisten Jeppe Højgaard.

Pladen startes op med et kakofonisk blues-rabalder, skrevet af Højgaard for så at fortsætte over filmmusikken med nummeret Film og den tolv minutter lange suite der hedder Suite af Filipsen. Anders Filipsen indikerede ret tydeligt med det Danish Music Awards-nominerede album About Time med bandet The White Nothing, at han ikke skaber forudsigelig musik. På Suite forlader Filipsen feks. nummeret med klaveret i en utrolig smuk sortie, musikken nærmest svæver. 


Albummet med LoFi er hensynsløst strittende i mange retninger. Det kunne let affejes med at de var i gang med ungdommelige stilistiske øvelser. Hvis det ikke lige var fordi at det er nogle numre der fungerer grumt godt. Saxofonisten Jeppe Højgaard har skrevet tre af pladens 5 længere numre (de resterende 8 numre varer mellem 15 og 47 sekunder). Højgaard har udover den kakofoniske blues lavet to fyldige numre. Balkan Fantasy der er en brusende flod af musik og Ballade, hvor der igen rulles ud med de store følelser.
De tre musikere har lavet et modigt album, der på overfladen er noget rod. Musikken kræver heldigvis ikke ret meget mere end at man sætter sig ned og lytter efter. Så er det både sammenhængende og meningsgivende.
myspace.com/lohrfilipsenduo

Ingen kommentarer: