lørdag, november 12, 2011

LIFT+Thomas Agergaard: Convocation (Time Span Records)

Saxofonisten Thomas Agergaard møder på albummet Convocation duoen LIFT, der kalder sig selv vokalstylister. Duoen består af Randi Pontoppidan og Sissel Vera Pettersen. Det er et
udpræget cutting edge album. Jeg kender i forvejen Pettersen fra trioen Equilibrium, hvor det også er vokalarbejdet som Pettersen excellerer i. Med LIFT tager hun helt ud til kanten. Det er insisterende musik der vil og skal lyttes til.


Pettersen og Pontoppidan laver ting med stemmen der ikke er hverdagskost. Der er steder med støn, lavmælte hvin, piben, lallen, rallen, sukken, dyrelyde, klik, pusten, skrig og alle mulige andre skæve indslag. Jeg er i den grad sat på prøve som anmelder. Det er dragende musik som jeg aldrig har hørt mage til før. Der er elementer jeg genkender. Feks. et kort indslag med noget der minder om rytmisk scatsang og et andet sted noget i retning af Mari Boine Persens samesang.


Det er på alle måder vildt og eksperimenterende, hvor er det dog en fornøjelse! Prøv feks. at lytte til det korte nummer Flabrer. Det lyder som Darth Vader der hoster mens nogle mennesker efterligner lyden af insekter der blafrer med vingerne. Så kommer der en prustende hest og lidt gyservejrtrækning. Selvfølgelig toppes det med lidt improsax. Det er ganske afsindigt.


Agergaards sax og fløjte er med det meste af tiden og han er ikke kedelig men det er LIFT der stjæler showet. De mødtes for fire år siden i forbindelse med Wundergrund Festivalen. De aftalte efterfølgende at gå i studiet sammen. Det blev til fem timers spontant improviserede optagelser. Her præsenteres vi for en redigeret time. Det er blevet til et imponerende og spændende album.
www.thomasagergaard.com
myspace.com/liftduo

Ingen kommentarer: