torsdag, november 03, 2011

Carl Winther Quartet: Sonic shapes (Stunt)

Bergonzi tilbage i Danmark
Den amerikanske saxofonist Jerry Bergonzi medvirkede omkring årtusindeskiftet på en række plader med Alex Riel som kapelmester. Nu er han atter tilbage i Danmark og medvirker som sideman på pianisten Carl Winthers andet album - det første album, Contact var et trioalbum. På denne kvartet-indspilning får unge Winther hjælp af bassisten og vennen Joel Illerhag og den ældre og erfarne tromeslager Anders Mogensen. Stilen er pågående, ekspressiv og kraftfyldt hardbop.


Bergonzi er den gamle erfarne mester der giver projektet autencitet og fylde. Winther kan godt drukne noget ved siden af Bergonzi's til tider overlæssede spil. Det er faren ved at invitere en saxofonist af Bergonzi's kaliber med på et album, der egentlig står i pianistens navn. Winther har skrevet halvdelen af numrene mens Bergonzi har taget sig af den anden del. Anders Mogensen virker til at have det som en fisk i vandet. Han sprudler og syder bag kedlerne. Det er Mogensens hjemmebane.
Carl Winther har ikke lavet en dårlig plade, dertil er den alt for velspillet. Jeg savner at høre noget mere Carl Winther. Men det kommer vel. Manden er jo ung.

Ingen kommentarer: