mandag, november 28, 2011

Østergaard Art Quartet: Stories from the Village (Boogie Post Recordings)

En kunstkvartet? Så har Michala Østergaard-Nielsen allerede fra starten pisset territoriet af. Jeg har lige anmeldt pladen med den svenske duo Midaircondo, hvor Michala Østergaard-Nielsen er kommet med som det tredje medlem. Denne gang er det hende selv der står i spidsen, så meget det nu er muligt når man samarbejder med tre individualister. 
Med en skarpladt kvartet bestående af de to trompetister, norske Per Jørgensen og danske Kasper Tranberg samt den herboende franske guitarist Marc Ducret er der lagt op til musik som man ikke hører hver dag. Michala Østergaard-Nielsen tager sig trommer og percussion. 

Der spares ikke på virkemidler og kunstneriske eksperimenter, når fire så stærke musikere kaster sig ud i improviseret dissonans og barske rytmer. Per Jørgensen betjener sig både af stemme og trompet. Hans klagende sang er en trompet i sig selv! Marc Ducret er herligt ukonventionel og Kasper Tranberg befinder sig som en trompetfisk i vandet. Romantiske klange og soundscapes spreder sig ud på pladen.


Det er et fuldstændigt kompromisløst projekt som Østergaard-Nielsen står i spidsen for. Beundringsværdigt og befriende sundt når musikere i den grad kan løsne sig fra konventionerne og sammen lave europæisk avantgardistisk kunstmusik anno 2011. Det er en intens oplevelse, hvor både melodi og kaos er tilstede.

Ingen kommentarer: