søndag, november 13, 2011

Caution! Art Kills!: Current affairs (Gateway)

Caution! Art Kills! lavede for et par år siden et forfriskende debutalbum. Det var et viltert livealbum med den spontanitet det nu giver. Denne gang er de gået i studiet. C!AK! har ændret sig, de er vel nærmeste modnet. Der er stadig noget af det utilpassede og viltre i musikken, det der er med til at give dem charmen. Trioens rytmiske puls og tilgang til de akustiske instrumenter indfanges hurtigt af min krop, der som en metronom swinger med. De rytmiske gentagelser som man kender fra populær-musikken er en del af trioens identitet. Selv om det ikke er pop de spiller.
Titelnummeret Current affairs vidner også om, at de vil mere. I et næsten stillestående tempo sættes melodien i gang. Caspar Hesselagers elegante klaverspil placerer sig klart, mens trommeslageren Christian Windfeld roder med lyde og skrammel underneden.
Det er ikke en lige så brutalt spillende trio som amerikanske The Bad Plus. De kan alligevel flere steder godt minde om dem. På We are your friends er der noget af det samme som The Bad Plus står for. Jeg kunne godt ønske mig en mere dynamisk lydproduktion af pladen, hvor udsvingende bliver større. Ligesom når The Bad Plus bruger rockproducere til deres musik. Den forrygende bassist Thomas Sejthen er bla, for svær at høre i lydbilledet. Hør feks. hans intro til nummeret Efter festen. Den kræver at der skrues op på 11, men så lyder det også fedt! De har også denne gang valgt at spille et par kultnumre fra rocken. Get deep, get close af Luke Temple og This will be our yeat af The Zombies er sjældne fisk i triojazzen. Fedt når man vælger noget originalt som samtidig lyder godt.
cautionartkills.com

Ingen kommentarer: