mandag, juni 02, 2014

Ulf Wakenius: Momento Magico (ACT)

På den svenske guitarist Ulf Wakenius' to forrige albums har det været andre kunstnere der var i fokus. På Love is real var det Esbjörn Svensson og på Notes from the heart var det Keith Jarrett. Denne gang er det, Det magiske øjeblik. Momento Magico er en soloplade, hvor Wakenius både spiller på akustisk guitar med nylonstrenge, på elektrisk guitar og på bas. Pladen indeholder 8 kompositioner af Ulf Wakenius. Ligeledes sætter han igen fokus på nogle musikere han holder meget af. 

Pladen åbner med Esbjörn Svensson Trio-trommeslageren Magnus Öström's hyldest til Esbjörn Svensson, Ballad for E, der oprindeligt var med på Öström's 2011-album Thread of life. Wakenius spiller også Lars Danielsson's Liberetto, Eric Satië's Gnossienne, Rodriguez' Sugar Man og Trenet's La Mer. Der er også hyldest til Mali med Mali on my Mind og nærmest uundgåeligt, en hyldest til Oscar Peterson, som Wakenius spillede med gennem 10 år. På den hyldest kommer han også omkring en af jazzens største guitarhelte, Wes Montgomery, der som så mange andre jazzguitarister også har inspireret Ulf Wakenius. 
Wakenius har på flere numre valgt at spille på flere spor på en gang, ligesom han også spiller rent solo. Det giver en meget afvekslende plade, der kan give inspiration til guitarister rundt omkring. 

Ingen kommentarer: