onsdag, juni 18, 2014

Toco: Memoria (Schema)

VM i fodbold i Brasilien er lige startet. Sommeren er over os. Lysten til at høre brasiliansk jazz er ikke blevet mindre. Man kan finde sine gamle slidte Jobim-plader frem. Man kan også lægge ører til ny og hot brasiliansk jazz i form af Toco. Vi befinder os i det nordøstlige Brasilien, i Minas Gerais regionen. Det er komponist, sanger og guitarist Tomaz di Cunto, der kalder sig Toco og står i spidsen for projektet. Han lavede i 2007 albummet Outro Lugar, hvor et nummer senere blev brugt i filmen Silver Linings Playbook.

Stilistisk er Toco samba, bossa og jazz i en lækker blanding. Det ligger meget tæt op ad stilen som kendes fra Steen Rasmussens samarbejde med Leo Minax.
Toco får hjælp fra Eduardo Taufic på piano og Rhodes, Edu Hebling på bas og Mauro Martins på trommer. Toco’s smittende stemme står i midten af det hele. Det er boblende friskt. Toco’s håndspillede bossa nova-jazz er et stilistisk skarpt bud på, at bossaen både er tidløs og sagtens kan spilles så den holder i 2014. Her kan specielt numrene Mané og Breque bom fremhæves.

Ingen kommentarer: