søndag, oktober 23, 2016

Acouspace Plus: Tid (Family Music Productions/Gateway)

Det er et spændende møde mellem musikere, som er sat i scene med Acouspace Plus. En hårdtarbejdende bassist, to stærke og personlige saxofonister og en elektronisk musiker med fokus på melankolske soundscapes. Der ikke noget akkord instrument som eksempelvis klaver eller guitar og heller ikke trommer. 

Acouspace Plus bøjer tiden og rummet. Jesper Bodilsen sætter rammen med bassen. Det blive en helt anden ramme end den som man ville høre, hvis der var en trommeslager med. Han tager sig nogle tidsmæssige friheder, der heldigvis gribes de af saxofonisterne Claus Waidtløw og Joakim Milder. Indenfor Bodilsens løse og alligevel fastlagte ramme taler de med hinanden. En gang i mellem taler de også i munden på hinanden. Det er to drevne saxofonister, der er i stand til lidt af hvert på deres instrument. Det er ikke udelukkende jazz der flyder fra dem. Der er også elementer der har mere til fælles med klassisk musik end jazz i duosamtalerne. Under alle omstændigheder er det meget inspirerende.

Electronica musikeren Spejderrobot, der er en eftertragtet medspiller indenfor jazzen, hos bl.a. Emil de Waal og Kalaha, væver et klangtæppe ind i musikken. Det er hverken over eller under musikken. Det er en uløseligt forbundet del midt i det hele. For min skyld måtte det godt have været trukket lidt længere frem. 

Acouspace Plus er beroligende og flydende jazz med et nordisk touch.

Ingen kommentarer: