tirsdag, oktober 11, 2016

Zetzum Zorglub: Gentle Beast (PG Sounds) download/stream

Kan man have en favoritskurk? Selvfølgelig kan man det. Jeg kan dog ikke blive enig med mig selv om, det er Rastapopoulos fra Tintin eller Zorglub fra Splint & Co der er min absolutte favorit. Den megalomane og psykopatiske Zorglub får nu nyt liv som en del af navnet hos bandet Zetzum Zorglub. Det er guitaristen Buster Jensen der står bag bandet, der lavede en EP sidste år. 

De er nu aktuelle med sit første fuld længde album. Musikken er indspillet over 3 dage i studiet Mill Factory. Thor Madsen sad ved knapperne. Bandet blev i forbindelse med indspilningerne udvidet med Lars Greve fra Girls in Airports og den israelsk/amerikanske guitarist Gilad Hekselman, der opholdt sig i Danmark som Artist in residence, inviteret af JazzDanmark.

Det har givet bandet en vitaminindsprøjtning og opstramning af den spændende slags. EP’en fra sidste år var en sprælsk og utæmmet sag. Der er stadig spræl i Zetzum Zorglub, der ikke kan eller skal tæmmes. 

Pladen åbner med Afrika, hvor det godt kan høres at Lars Greve kommer fra Girls in Airports, når han mødes i saxofonduet med Zetzum Zorglubs Sven Dam Meinild. Buster Jensens glæde ved roots og country folder sig ud i fineste flor på Lydspor til en film, hvor Greve stikker klarinetten frem og skaber filmiske steminger. Pladens titelnummer indeholder inspirerende guitarspil fra Gilad Hekselman, der er med til flytte bandet. 

Pladen indeholder en forrygende blanding af dødsdromsjazz på nummeret Tremmer og diset fynsk morgenstemning på Stille nu. Sidste års EP var en teaser. Det aktuelle album indfrier alle forventninger om et stemningsfyldt og originalt album.

Ingen kommentarer: