mandag, oktober 24, 2016

Oilly Wallace & Johannes Wamberg: Easy Living (Unity Rec) LP

Et nyt dansk pladeselskab med fokus på jazz og analoge udgivelser har set dagens lys. Det skal fungere som platform for unge københavnske jazztalenter. Det er bassisten Jonathan Bremer, som læsere af denne blog helt sikkert kender fra Bremer/McCoy, der sammen med Montmartre-bagmanden Rune Bech har startet selskabet. Der er allerede planlagt tre udgivelser. Musikken indspilles analogt på bånd i Bremers Voodoo Bug Studios i København. Vinylmasteren laves efterfølgende analogt i London. Det er den teknik nørdede side af sagen. Det er ikke uden betydning, når man hører musikken.

På den første udgivelse mødes to af de af største talenter lige nu i dansk jazz. Altsaxofonisten Oilly Wallace debuterede sidste år på et andet entusiast selskab, Fiol Sessions med en 10” vinyl som han er nomineret til en DMA Jazz pris for i kategorien Årets nye danske jazznavn. Han er sammen med guitaristen Johannes Wamberg, der også medvirkede på Wallace’s debutplade. De spiller 6 ballader hentet fra den store amerikanske sangbog og omegn. The night has a thousand eyes, Emily, Skating in Central Park og If I ever would leave You er på programmet. 

Oilly Wallace spiller afklaret og sikkert på altsaxen. Slægtskabet med Cannonball Adderley er tidligere nævnt, der er også andet og mere i altsaxen. Johannes Wamberg er indføleligt stabil med en snert af Jim Hall. 

Den helt store fornøjelse ved dette album, er at der i København er nogle helt unge musikere, der så rent og ægte spiller jazz, hvor det handler om grundlæggende evner og kundskaber på et instrument. De kommer i kontakt med jazzzens inderste væsen. De udfordrer ikke genren eller sprænger rammer. De udfordrer sig selv og forfiner deres spil. Easy Living er et meget anbefalelsesværdigt udspil, hvis du trænger til hengivent jazzspil. Den er udstyret med en lyd, der får selv mit ellers udmærkede anlæg til at lyde af en million.

Ingen kommentarer: