torsdag, oktober 20, 2016

Flamingo (Barefoot) LP

Klange, flader, toner, stemninger, at lytte, bevægelse, lyd, dynamik, udtryk, følelser. Det er en særegen oplevelse at lytte til trioen Flamingos LP. Chris Heenan på basklarinet, Adam Pultz Melbye på bas og Christain Windfeld på trommer arbejder ikke på at genskabe instrumenternes vanlige lyde, ej heller forsøger de at skabe musik ud fra en normal idé om, hvordan musik skal lyde. 

Det er subsoniske toner fra basklarinetten. En skarp tone fra kanten af et bækken, der bliver strøget. En bas der knirker. Det er tre virtuose impromusikere, der improviserer med lyd og instrumenternes muligheder. De søger indbyrdes mødesteder i klangene og fremmaner droner.

Amerikaneren Chris Heenan er bosat i Berlin, hvor han også samarbejder med andre eksperimenterende kunstnere som Sven Åke Johansson og MIchael Vorfeld. Bassisten Adam Pultz Melbye har boet i Berlin i flere år, hvor han er meget aktiv på den eksperimenterende musikscene. Det sidste medlem af trioen, tromemslageren Christian Windfeld er pt. også aktuel med en soloplade, Rotunda og har i de senere år sat et tydeligt aftryk på den eksperimenterende danske musikscene. 

Flamingo har lige overstået en turné i USA. Det er smal musik for de få. Flamingo formår med sin lavmælte og flydende impromusik, at skabe et spændende univers. Undersøgelsen af muligheder bliver, en lang række opståede muligheder, der bruges opfindsomt og originalt.

Ingen kommentarer: