fredag, oktober 28, 2016

Jacob Anderskov: Resonance (Stunt)

Der er gået femten år siden Jacob Anderskov udsendte sit første album. Karrieren er siden blevet svimlende godt dokumenteret. Det er blevet til 25 plader, med Anderskov som leder eller co-leder i løbet af årene. En karriere der har bragt ham vidt omkring og været kendetegnet ved, at han aldrig har stået stille. Hovedparten af udgivelselserne er kommet på ILK Records, der er drevet af musikerne. Den aktuelle plade udgives i stedet på Stunt Records, der i over 30 år har været Danmarks førende og mest sælgende jazzpladeselskab. 

Anderskov har som Miles Davis hele tiden flyttet sig selv og grænserne. Det nye album er en fortsættelse til albummet Strings, Percussion & Piano fra 2013. Sammen med trommeslageren/percussionisten Peter Bruun og en strygertrio er han på det nye album Resonance gået i nye retninger. Det høres tydeligt på albummets tredje nummer, 8th Avenue Tranquility, hvor han halvvejs inde i nummeret valser afsted som en anden Jan Johansson. Det er noget af det samme der sker på Portrait, hvor han med strygerne tilfører en forførende dyster stemning.

Albummet åbner med Ornette Colemans What Reason Could I Give. Anderskov var ved at komponere musikken til albummet da Coleman døde. Han har stor betydning for Anderskovs musikalske virke, derfor valgte Anderskov at inkludere Colemans komposition. Det er betegnende for et album der naturligt sammensmelter impro, klassisk, jazz og folkemusik. Et album hvor han har arbejdet med puls og frasering. Det er intenst og følelsesmættet og endnu et stærkt Anderskov album af høj kvalitet.

Ingen kommentarer: