onsdag, oktober 05, 2016

Yes Deer: Get your glitter jacket (Gaffer Records/Insula Music) LP

At long last! Endelig er den her på LP. Jeg skrev om udgivelsen helt tilbage i januar, hvor den blev udgivet på kassettebånd med melding om den ville komme på LP. Den superfede pladebutik Insula på Blågårds Plads, har sammen med det franske selskab Gaffer Records udgivet Yes Deer’s andet album. Get you glitter jacket er flænserjazz. Skæve og abrupte rytmer, hvor trommerne får nogle velplacerede cirkelspark. 

Den danske trommeslager Anders Vestergaard udgør sammen med den svenske saxofonist Signe Dahlgreen og den norske guitarist Karl Bjorå trioen Yes Deer. Signe Dahlgreen presser saxofonen ud på sit yderste. Albert Ayler står i kulissen og er glad. Karl Bjorå er thrashmetal, death og punk blandet sammen. Han kan eksekvere sine udknaldede og supersoniske guitarriffs med en skarpretters præcision.

Yes Deer er et af de mest originale bud på jazznoise fra norden lige nu. Det buldrer, brager og larmer. Inde i musikken er der en nerve og en spænding, hvor de tre musikere mødes i den kollektive udladning. Det er råt og grimt. Og det holder hele vejen. Jeg kan ikke slippe musikken, når den først er kommet på pladespilleren. Larmens messende intensitet er besættende.

Ingen kommentarer: