tirsdag, april 29, 2008

Alberte Winding/Benjamin Koppel: Frostmorgen (Cowbell Music)

Alberte, nu med Koppel

Vi kender alle Alberte Winding for de lette popsange, som hun lavede for en del år siden. I de senere år har vi ikke hørt meget til hende, men det har ikke betydet at hun ikke har lavet musik. Hun har de seneste 10 år samarbejdet med Benjamin Koppel og det er der nu kommet en CD ud af. 15 sange som Alberte har skrevet teksterne til, pånær en enkelt der er skrevet af Poul Henningsens datter Eva Henningsen. Universet er ærlig popjazz der håndspilles af en perlerække af musikere: Benjamin Koppel på sax og diverse, Heine Hansen på Wurlitzer, Thommy Andersson på bas, Anders Koppel på orgel og enkelte andre gæstemusikere.
Tre af pladens numre er på engelsk og ærligt talt så lyder det ikke specielt godt. Albertes engelsk er simpelthen så dansk at høre på, at hun lige så godt kunne have holdt sig til modersmålet.
Højdepunktet på pladen er Albertes oversættelse af Shelby Lynne hittet fra 2001 I Can't wait. Alberte viser nye sider af sig selv, ved at gå over i falset et stykke inde i nummeret. Det klæder hende. Men ellers er pladen præget af den klassiske friske Alberte sang. Hendes stemme er stadig karakteristisk og let. Man hører at hun er modnet, og den afdæmpede popjazz bør fornøje mange gamle Albertefans, der vel også er modnet ligesom Alberte.
My Space: www.myspace.com/albertewinding

Ingen kommentarer: