tirsdag, april 22, 2008

Sinne Eeg: Kun en drøm (Red Dot Music/EMI)

Jazz til folket
 
Kan en kæk Giro 413 klassiker som Gå med i Lunden blive til en dampende hed affære? Ja, det kan den i munden på Sinne Eeg, der på sit nyeste album Kun en drøm har sat tempoet ned på den gamle traver, og skruet op for jazzen. Sinne Eeg har allerede etableret sig som en stor jazzsanger blandt kenderne. Nu er turen så kommet til alle andre musiknydere.
Kun en drøm er en kommerciel plade på den gode måde. Der tages ingen chancer, man tager nogle meget kendte danske melodier, som selv 80+ generationen kan nynne med på. Pladen kan hermed nå ud til et meget stort publikum. Men heldigvis forsøger man ikke at nå ud til det store publikum med klistret leflen. Istedet præsenterer man folk for lettilgængelig dansk jazz som der ikke kan sættes en finger på, hverken teknisk eller kunstnerisk. Jazzpolitiet ville helt sikkert anbefale Sinne's forrige plade, dem suveræne Waiting for dawn fremfor denne. Men Kun en drøm er en vanvittigt god plade til folk der gerne vil lytte til god jazz, uden at de nødvendigvis har Politikens jazzleksikon til at ligge under hovedpuden.
Chris Minh Doky er i mange henseender bagmanden til denne plade. Han er producer, bassist og meget mere. Han har lavet det nye selskab Red Dot Music, der har indgået et samarbejde med Baresso kaffekæden. Her kan man både høre og købe Sinne Eegs plade. Det er et, med stor succes, velafprøvet koncept fra amerikanske Starbucks, der gennem flere år har solgt CD'er.
På pladen synger Sinne Eeg bla. Snakker med mig selv, Dansevise og Månestrålen. Der er også blevet plads til et par stykker på engelsk; Just you just me, som hun synger sammen med Curtis Stigers og In a sentimental mood, i duet med Jacob Christoffersen på klaveret og trompetisten Randy Brecker spiller en fed solo på Månestrålen.
Bonusinfo 1:
Pladen er også indspillet på engelsk til det japanske marked.
Bonusinfo 2:
Sinne Eeg kan opleves på Plænen i Tivoli d. 5. juli i selskab med Tivolis Big Band og i Musikhuset i Århus d. 12. juli.
Sinne Eeg: www.sinnemusic.com

Ingen kommentarer: