fredag, april 25, 2008

Anne Mette Iversen: Best of the west/Many Places (Brooklyn Jazz Underground)

Dansk indspark fra Brooklyn

Hun har boet i New York de seneste 7 år. Hun spiller bas og komponerer musik og så har hun den mest forrygende kvartet bestående af Danny Grissett på klaver (Tom Harrell, Nicholas Payton og Christian McBride), John Ellis på saxofon (Charlie Hunter og Robert Glasper) og Otis Brown III på trommer (Joe Lovano og Oliver Lake). Som det ses i paranteserne er det nogle musikere som er vant til at arbejde med New Yorker eliten indenfor jazz.
Den aktuelle plade er en en dobbeltCD der udgives på det nye pladeselskab Brooklyn Jazz Underground som bla. Iversen og pianisten Benny Lackner er stiftere af. På den første CD, Best of the West er kvartetten udvidet med fire strygere; Tine Rudloff på violin, Sarah McClelland Jacobsen på violin, Anne Lindeskov på bratsch og Mats Larsson på cello. Denne plade er et karrieremæssigt højdepunkt for Iversen. Det er meget sjældent at man hører mødet mellem klassisk musik og jazz så fuldendt. Hun lader de to genrer være ligestillede, kontemporær klassisk kammermusik og moderne jazz. Der indgåes ikke musikalske kompromisser som trækker ned på den musikalske oplevelse. Jeg vil vove påstanden, at både jazz- og klassisk musik interesserede vil få en stor oplevelse med denne plade.
Den anden CD er udelukkende med kvartetten. Vi præsenteres for udadvendt groovy New Yorker jazz med fuld fart på. Det er jazz i topklasse. John Ellis' tørre saxofon, Brown's levende trommespil og Grissett's elegante klaverspil er den perfekte ramme for Iversen's basspil og ikke mindst den musik som hun har skrevet.
Bonusinfo:
Der er releaseparty for pladen d. 24. maj på The Jazz Gallery i New York.
Anne Mette Iversen: www.annemetteiversen.com
My Space: www.myspace.com/annemetteiversen

Tryk på Magnus Fra Gaarden
Det esbjergensiske band Magnus Fra Gaarden vandt Dansk Jazzforbunds konkurrence Ung Jazz 2008, og skal dermed deltage i finalen i Young Nordic Jazz Comets, der afholdes til september på Rytmekons i København. De deltog også i finalen i Live Contest 2008 (tidl. kendt som DM i rock).
Bandet består af basun, tenorsax, guitar, bas og trommer og spiller udadvendt indie(jazz)rock med noter af klezmer, trash og freejazz. Uden alt for mange sammenligninger iøvrigt er det et band der vil appelere til dem som godt kan lide bands som Once Around The Park, Slaraffenland og Jazzkamikaze. Af udenlandske navne kan nævnes Jim Black's Alas No Axis.
Magnus Fra Gaarden spiller både i København og Århus til jazzfestivalerne.
My Space: www.myspace.com/magnusfragaarden

Ingen kommentarer: