søndag, april 13, 2008

Europæisk jazz i Brande -og Tyskland


Traditionen tro er Brande værtsby for European Youth Jazz Orchestra, i år endda så meget at de også øver i byen på Remisen, hvor de ellers tidligere har holdt til på Skarrildhus. Projektet har været afholdt hvert år siden 1998, med Erik Moseholm og Birgit Vinge i spidsen som koordinator og fundraiser.
Jazzproducere fra nationale europæiske og nordamerikanske radiostationer har valgt musikerne, der er mellem 18 og 30 år i det 17 mand store orkester. Fra Danmark deltager Kasper Wagner på barytonsaxofon. Han er kendt fra bla. The Orchestra, Thorbjørn Risager, EvenOut, Schantz Segment og Erling Kroner New Music Orchestra og kan iørvrigt også spille på andre saxvarianter og har også en del kompositioner i porteføljen.
Årets komponist og dirigent er den 30 årige tysker Niels Klein, der blandt sine inspirationskilder fremhæver Gil Evans, Bob Brookmeyer, Ligeti, Shostakovitsch, Massive Attack og Radiohead.
Der afholdes kun to koncerter i Danmark, den ene er generalprøven i Brande d. 25. april og dagen efter kan de opleves på Silkeborg Højskole. Herefter drager de på en omfattende turné til Tyskland med afstikkere til Belgien, Luxemburg og Holland. En tre dages turné til Egypten er aflyst pga. trusselsniveauet.
www.swinging-europe.dk

Ingen kommentarer: